Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, face un apel la calm și la organizare, în contextul instituirii stării de urgență în România. În plus, acesta face câteva recomandări pentru gestionarea crizei, ca urmare a exploziei cazurilor de infecții cu coronavirus în România.
“Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Generalul Gabriel Oprea consideră că este necesară decretarea stării de urgență și recomandă gestionarea situației provocate în România de epidemia de coronavirus prin intermediul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgentă (CNSSU). CNSSU – înființat de generalul Gabriel Oprea în perioada în care a îndeplinit funcțiile de Vicepremier pentru securitate națională și ministru de interne – se subordonează primului-ministru și președintelui, subordonează toate instituțiile statului, care lucrează integrat, iar unele colaborează cu statut de invitat permanent, cum sunt serviciile secrete si procurorul general. Prin acțiunea coordonată la nivelul statului, CNSSU permite, astfel, realizarea activității în sistem integrat. În acest fel, toate resursele umane și materiale ale României vor fi activate și organizate pentru gestionarea și depășirea cu bine a acestei situații deosebite generate de coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”.
Totodată, Gabriel Oprea îndeamnă la calm, organizare și la o comunicare eficientă, elementele de bază pentru gestionarea crizei.
Generalul Gabriel Oprea mai apreciază ca țara nu are acum nevoie de oportuniști, de orgolii și nici de dezinformari. Doar de oameni profesioniști care au și expertiza necesară rezolvării situatiei, dar și de solidaritate.
“România are nevoie de solidaritate și de oameni profesioniști. E nevoie de credință și de încredere în autorități. Autoritățile statului, prin decretarea stării de urgență, vor lua toate măsurile prevăzute de lege pentru a proteja cetățenul. Românii trebuie să aibă încredere în autorități, nu trebuie să se creeze panică. Autoritățile, Marcel Vela, Raed Arafat, au expertiza și profesionalismul necesare pentru a depăși această situație. Vom depăși această situație cu calm și profesionalism. Viața merge înainte, cu bune și cu rele”, a declarat Gabriel Oprea, într-o intervenție la Realitatea PLUS.