Apărarea ordinii publice este fundamentală în acest moment, a afirmat fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea, intr-o interventie prin Skype la Realitatea Plus.
Oprea a afirmat că este foarte important ca guvernanții să facă tot posibilul să mențină economia pe linia de plutire. In legatura cu declaratia presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care nu este de acord cu prelungirea starii de urgenta, fostul vicepremier a subliniat:

,,Este normal ca opozitia si puterea sa se intalneasca in Parlament si sa decida. Domnul Tariceanu este om politic, presedinte de partid, senator si aceasta este opinia sa. Parlamentul va decide daca va fi sau nu prelungita starea de urgenta. Eu aș lăsa în acest moment să vorbească specialiștii, oameni precum Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel, pentru că prioritatea statului, a guvernului, este să reducă pe cât posibil numărul deceselor, aceasta e prioritatea strategică a statului român. Avem o singură comandă, la Comandamentul pentru Situatii Speciale de Urgenta,” a afirmat generalul Oprea.
Fostul ministru de interne atrage însă atenția că acest scop primordial trebuie pus în concordanță cu celelalte obiective majore. ,,Intr-adevar, guvernul are și a doua mare problemă, să repornească economia, să mențină în viață pârghiile economice, pentru că trebuie să plătească salarii și pensii. O a treia mare problemă este nevoia de a garanta siguranța oamenilor în această perioadă excepțională. iar Apărarea ordinii publice este fundamentală în acest moment“, a declarat Gabriel Oprea la Realitatea Plus.