Carantină la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, după depistarea a patru cazuri de COVID 19. Contacţii acestora, circa 40, au fost carantinaţi în interiorul unităţii de învăţământ, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa.

Iniţial au fost depistaţi pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureş şi Mureş. Un al patrulea caz, un tânăr din Bistriţa Năsăud, a fost identificat în rândul elevilor de clasa a XII-a.

Cei patru elevi, care sunt asimptomatici, au fost preluaţi de părinţi şi duşi acasă, urmând să stea în izolare până la vindecare. Contacţii acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, sunt în carantină în internatul colegiului.

Cu excepţia celor depistaţi pozitiv şi a contacţilor acestora, restul elevilor au fost prezenţi luni în sălile de clasă, conform scenariului verde aprobat anterior pentru această unitate de învăţământ.

Potrivit Ioanei Popa, este aşteptată o decizie “de la nivel central cu privire la cursul de acţiune” care va fi adoptat.

Efectivul de elevi a fost testat ţinând cont de faptul că aceştia provin din aproape toate judeţele şi sunt cazaţi în internat, potrivit Agerpres.