Gabriel Oprea a intervenit prin Skype la Realitatea Plus într-o dezbatere cu privire la efectele dezastruoase cauzate de coronavirus. Fostul Ministru al Apărării și Ministrul de Interne, Oprea, a atras atenția asupra unor categorii de persoane vulnerabile asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția atât în această perioadă grea cât și pe viitor.
“Trebuie neapărat să se plafoneze prețurile. Sunt convins că Guvernul va interveni cu fermitate. Oamenii trebuie să știe că la produsele de bază, alimente, medicamente, nu se schimbă prețurile și că statul îi protejează. Este cel mai important lucru într-o situație de urgență.
In România sunt peste 5 milioane de pensionari și peste 800.000 de persoane cu dizabilități. Aceste categorii vulnerabile au o perioadă foarte grea în momentul de față. Eu cred că în aceste momente grele, toți românii avem nevoie să ne strângem în jurul unui simbol Național. Acesta trebuie să fie Tricolorul românesc, să ne uităm la el și să ne simțim mai puternici și mai uniți. Eu cred că dacă Guvernul își face treaba, Armata si structurile de securitate, putem depăși cu calm această situație excepțională pe care nu am mai trăit o până acum”.a spus Gabriel Oprea.