Cu o educatie militara de exceptie, Gabriel Oprea, politician și fost ofițer roman, lider al partidului UNPR, fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne a facut o interventie la Realitatea Plus. Generalul este increzator in Armata Romana si ne indeamna sa ne pastram echilibrul dar mai ales sa avem incredere in autoritati.
“Cel mai important lucru în momentul de față este să ne pastram echilibrul. Ii indemn pe cetățeni la calm, la încredere în autorități si in Comitetul Național pentru situații de urgență al cărui președinte este Ministrul de Interne Marcel Vela. Sunt în strânsă legătură cu dânsul și vă spun că în orice situație de excepție toate măsurile se iau gradual. Avem avantajul că am văzut în unele țări mai bine dezvoltate decât noi economic, militar și putem învăța cum să fim cu un pas înainte in aceste situatii de criza.
Eu cred că în momentul de față România este gestionată bine. S-au luat măsuri corecte, echilibrate, însă putem să ne așteptăm la orice. Care este obiectivul strategic? Să limităm pierderile și să depășim cu bine această situație cu totul excepțională cu care România nu sa mai confruntat până acum” – a declarat Generalul Gabriel Oprea.