Intr-o intervenție prin Skype la Realitatea Plus cu privire la situația de criză pe care țara noastră o traversează în aceste momente,fostul vicepremier Gabriel Oprea si-a exprimat solidaritatea față de țară dar si fata de intreaga comunitate. Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” a declarat că este dispus sa să își aducă aportul în lupta cu noul Coronavirus si ca atat el cat si colegii sai sunt pregatiti sa impartaseasca din experientele pe care le au in domeniul Apararii Nationale.
“Toată experiența mea, dar si a colegilor mei de la Uniunea Militarilor și Polițiștilor” Mihai Viteazul”, o punem la dispoziția României, țării, în aceste momente grele. Asta trebuie să facă fiecare cetățean, să fim responsabili, fiecare conteaza!
E bine să ascultăm specialistii, medicii si sa punem cap la cap toate informatiile. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe care l-am înființat în anul 2013, e foarte important. Reunește tot sectorul de securitate, toate instituțiile statului într-un efort comun, național, toate resursele umane și materiale. Pentru a putea depăși această situație de criză trebuie să fim disciplinați, să avem încredere în autoritățile statului, să respectăm legea și să dăm chiar un exemplu in plan mondial, că putem depăși prin disciplină, prin voință și solidaritate acest război total asimetric și atipic. Mă încred în autoritățile statului și vă rog să respectați cu strictețe toate indicațiile pe care le primiți. Este acolo Ministrul de Interne, domnul Marcel Vela cu care am colaborat bine. Autoritățile au pus la dispoziție în afară de 112 telefoane de urgenta. Odată cu prezența Armatei Române, a Ministerului de Interne si a întregului sector de securitate, vreau să vă spun că statul român e pregătit să reziste și să depășească această situație de criză”, a declarat Gabriel Oprea.