Este alertă în județul Ialomița, la Țăndărei.Localitatea riscă să fie închisă după ce peste 500 de persoane, majoritatea de etnie rromă s-au întors în ultimele zile în țară și nu au respectat măsurile impuse de autorități.Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 din localitatea Țăndărei a crescut îngrijorător iar autoritățile sunt pregătite să ia măsuri drastice.Despre acest subiect a făcut declarații la Realitatea Plus, fostul Ministru de Interne și al Apărării Naționale, generalul Gabriel Oprea.
” În astfel de situații nu trebuie să fim lenți. Din declarația domnului chestor Despescu, reiese faptul că în situația de la Țăndărei se vor lua toate măsurile corecte. Domnul chestor Despescu este un om alături de care am lucrat, este un profesionist, un om informat, este adjunctul Domnului Vela, Președintele Comitetului Național pentru situații de urgență, împreună cu domnul Arafat.Dânsul a declarat public ca în cazul în care situația o cere, va trimite armata la Țăndărei. Cred că nu întâmplător au sosit forțele suplimentare, armată, politie, acolo. Cred că locuitorii din Țăndărei trebuie să dea dovadă de responsabilitate, de echilibru. Sunt într-o perioadă de pandemie Mondiala, românii sunt intr-o situație dificilă și trebuie respectată legea.
Pare că Țăndărei va deveni un studiu de caz. Statul are forța, are reacție, sunt trupele Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne acolo pentru ca legea să fie respectată.Trebuie să înțelegem că domnul chestor Despescu, un profesionist, a vorbit despre Țăndărei. Dânsul are informații pe căi intelligence. Toată lumea trebuie să colaboreze, pentru că numai împreună, guvern, autorități publice, cetățeni, putem depăși această situație de criză. Am auzit cu toții că există riscul ca întreaga localitate să fie închisă și să intre în carantină datorită nerespectării regulilor. Forțele de ordine trebuie să aplice legea”,a declarat Gabriel Oprea.