Discursul generalului Gabriel Oprea:

,,La mulți ani tuturor românilor, de Ziua Drapelului Național!

 

Dragi prieteni,

26 iunie este o zi specială în calendar, dedicată cinstirii Drapelului Naţional, simbolul românismului şi al României.
De-a lungul timpului, Tricolorul a insuflat românilor dragoste de ţară, mândrie, dorinţa de unitate şi independenţă. Tot el a dat militarilor români puterea de a-şi servi Patria, uneori cu jertfa supremă, pentru libertatea şi unitatea naţională.
Eroilor nostri, pe care nu îi vom uita niciodată, le aducem un pios omogiu în această zi deosebită. Trebuie să le mulțumim militarilor care îşi desfăşoară, zi de zi, activitatea sub culorile Drapelului Național şi reprezintă cu cinste România în misiunile desfăşurate în ţară şi în străinătate. Ei sunt exemplul excepțional de dăruire, profesionalism şi curaj, ei fac Tricolorul cunoscut şi apreciat în întreaga lume.
Nu putem să-i uităm astăzi pe cei care şi-au dedicat întreaga carieră slujirii Ţării sub Drapelul Tricolor şi care continuă să acţioneze sub deviza Patrie, Onoare, Demnitate, ca militari în rezervă sau în retragere, pentru aceleaşi ţeluri nobile ale Armatei României.
Tricolorul se află în inimile noastre, iar Sărbătoarea Zilei Drapelului Naţional este şi va rămâne o zi deosebit de dragă sufletelor noastre.

La 26 iunie 2015, la Miercurea Ciuc, in cadrul unei ceremonii la care au participat peste 3000 de persoane si in prezenta Garzii de Onoare a Brigazii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, am transmis un mesaj de unitate si am arborat cel mai mare tricolor.

La mulți ani tuturor românilor, de Ziua Drapelului Național!”