1.12.2018

100 de ani de ROMANIA

Este un moment de mandrie profunda, de respect nemasurat fata de inaintasii nostri, fata de militarii care au luptat pentru intregirea neamului si care au reusit sa faca ROMANIA nemuritoare.

Am mostenit o tara frumoasa si bogata, o tara pe care trebuie sa o iubim la fel de mult cum au iubit-o cei care si-au dat viata pentru ea. Sa o pastram intreaga, sa o facem mai frumoasa, mai apreciata, sadind in constiinta urmasilor nostri sentimentul ca ROMANIA inseamna intotdeauna ACASA.

ROMANIA este un tot. Este suma tuturor inimilor care bat romaneste. Sa nu uitam niciodata de unde am plecat, sa nu uitam niciodata ce comoara nepretuita am primit, sa ne amintim vesnic de idealurile la care au visat cei ce au implinit Marea Unire.

Trebuie sa ramanem uniti, sa ne iubim ca fratii, sa gasim, mai ales astazi, in sufletele noastre, iertare, sa cladim incredere, sa transmitem generatiilor viitoare dorinta de a construi o Romanie puternica si respectata in lume.

NOI SUNTEM ROMANI!
LA MULTI ANI, ROMANIA!

Gabriel Oprea

X X X

25.10.2018

La multi ani Armatei Romaniei!

Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment cu valoare de referință în istoria neamului românesc și un eveniment important în viața celor care poartă cu mândrie și onoare uniforma militară.

Este o zi a recunoştinţei profunde faţă de eroi, faţă de cei care au făcut sacrificiul suprem pentru a ne reda nouă România întreagă.
Ne rugăm pentru sufletele celor care au onorat Jurământul faţă de Patrie sub culorile Drapelului, în teatrele de operaţii şi în misiunile desfășurate pe teritoriul național.
Toți cei care au făcut sacrificiul suprem au fost soți, părinți și prieteni, iar amintirea lor este înălțătoare, dar și dureroasă pentru familiile și camarazii pe care i-au lăsat în urmă. De aceea, grija față de urmașii eroilor trebuie să fie o preocupare permanentă pentru statul român.

În acelaşi timp, avem datoria să transmitem bravilor veterani de război întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire pentru modul în care şi-au servit Patria.
Militarii români participă cu onoare la misiuni de menţinere a păcii și de instruire, planifică şi conduc operaţii pe mai multe continente, acționează în teatrele de operaţii pentru a asigura pacea și securitatea în zone fierbinţi ale lumii. Ei sunt, așa cum am spus întotdeauna, adevăraţii ambasadori ai imaginii României în lume. Astăzi, suntem mai mult decât oricând cu gândul şi cu sufletul alături de ei.

Proba loialității, a devotamentului și a curajului nu este una simplă, iar cei care au ales să fie militari știu cât de dificilă este această meserie.
Tocmai de aceea, militarii români trebuie să fie sprijiniți de către stat, trebuie să se bucure de respectul cuvenit pentru sacrificiile și privațiunile impuse de profesia lor și trebuie să le fie apărate drepturile.

25 octombrie este o zi în care e bine să reflectăm asupra trecutului, dar și asupra viitorului nostru, ca națiune. Și să sperăm că societatea noastră, care are în față provocări din ce în ce mai dificile, va avea înțelepciunea să se întoarcă la valorile autentice și va avea forța să construiasă mai mult și mai temeinic. Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul, fiecare dintre noi trebuie să se implice și să contribuie pentru ca România să fie mai puternică. Să ne iubim mai mult țara!

De Ziua Armatei României, adresez cele mai calde urări de succes în activitate tuturor militarilor români. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Armată Română! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Gabriel Oprea