Uniunea Militarilor si PolitistilorMihai Viteazul” (UMPMV) considera ca este necesara revenirea la forma initiala a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.
Presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea este cel care a initiat Legea 223/2015, ca vicepremier pentru securitate nationala și cel care a susținut-o inclusiv din postura de premier interimar, până la adoptarea sa de către Parlament. Proiectul legislativ initiat de Gabriel Oprea a trecut de Parlament fără niciun vot împotrivă, legea fiind ulterior promulgată de către președintele României.


https://m.youtube.com/watch?time_continue=20&v=TXhi26zSGT0&feature=emb_logo

Initiativele legislative, deciziile si masurile aplicate de presedintele UMPMV, gl.(r) Gabriel Oprea, in calitate de ministru al apararii nationale, al afacerilor interne, de vicepremier pentru securitate nationala, dar si ca premier interimar, au fost apreciate de catre liderii sindicatelor din domeniu.


De-a lungul timpului, acestia si-au exprimat public aprecierea, in mod deosebit fata de Legea 223/2015, in cadrul intalnirilor cu fostul vicepremier pentru securitate nationala.


Mircea Dogaru: “Noi am comunicat întotdeauna bine cu dumneavoastră, ne-am ținut de cuvânt și noi, șidumneavoastră. Dumneavostră ați avut o contribuțieesențială, mai ales cu Legea 223/2015, o lege reparatorie care apăra egalitatea”.


Valeriu Pricină:

Ați promovat în spațiul public problematica pensiilor militare, asociind la dezbatere formațiunile sindicale și directiile responsabile din sistemul militar, ați organizat elaborarea unei legi a pensiilor militare de stat și ați sustinut în plan parlamentar, politic și instituțional, votarea și promulgarea legii 223/2015. Noi, cei din sindicat, am apreciat atitudinea dumneavostră pentru am înțeles cu toții nu este vorba despre simple inițiative camaraderești ale unui militar față de camarazii sai, ci despre gesturile explicite ale unui om politic care și-a angajat partidul pe o direcție de susținere a instituțiilor apărării și implicit ale profesioniștilor activi și in rezervă care le compun.

În perioada 2011 – 2015, UNPR a fost formațiunea politica în al cărei program au fost asumate astfel de obiective, iar liderul politic, președintele fondator, s-a angajat într-o veritabilă luptă pentru reașezarea problematicii apărării pe o poziție prioritară în stat șipentru susținerea drepturilor militarilor activi și în rezerva”.

Dumitru Coarnă: “Faptele ne definesc. Tot timpul încerc sa fiu rațional și vin cu elemente concrete. Când fac recurs la memorie și gândesc la 1990 – 2018, privesc la elementele bugetare de la ministerul de interne, văd că ati fost singurul ministru care a acționat în conformitate cu calitatea și importanța muncii noastre. Și gândesc la toate proiectele legislative pe care le-ați generat și care au fost puse în practică imediat, cum ar fi norma de hrană, norma de echipament, ordonanța 37, legea 223, transportul, lucruri care practic au avut efect imediat. Împreună am făcut aceste lucruri, îmi place fiu corect si am afirmat dacă dumneavoastră nu erați factorul decisiv acolo, multe din proiecte nu treceau. În condițiile acestea, sigur aveți respectul nostru și în momentul încare trebuie construiți ceva pentru această familie din domeniul apărare, siguranță și ordine publică, noi vom fi alaturi de dumneavoastră”.

Florin Vîlnei: “Așteptam ne întindeți mâna. Ați fostsingurul ministru care ne-a adus împreună, care ne-a unit. De asta are nevoie România. Cred trebuie fimorganizați, ca putem vorbi despre viitorul ministerului de interne, putem face lucrurile meargă. Am simțit, am văzut și am trăit lucrurile care s-au făcut în minister în mandatul dumneavoastră. A fost o perioadă foarte bună pentru minister. Aveți în noi un sprijin necondiționat”.

Iulian Surugiu: “Este foarte bine ca fostul vicepremier Gabriel Oprea ne invita la discutii. Cu toții am avut o perioadă grea. Ne-am ridicat și mergem înainte. Peste tot am spus în mandatul dumneavoastra s-au făcut lucrurile cele mai bune pentru ministerul de interne. Ne aveți alături”.

Ionel Babuș: “Sunt deosebit de onorat sa spun, alături de ceilalți colegi pentru noi, cei din poliție, am simțit sprijinul venit din partea dumneavoastră și ați fost un ministru drept. Suntem alături de dumneavoastră și vom fi până la capăt”.

Gabriel Oprea, presedintele UMPMV: “Trebuie vrei și sa poți. Este foarte important, ca atunci când ocupi o funcție publică, dovedești seriozitate și responsabilitateîn relația cu oamenii, cunoști bine problemele cu care se confruntă instituția respectivă, ai deschidere spre dialog pentru a cunoaște aceste probleme, găsești solutii și să-ți respecți întotdeauna cuvântul. Trebuie să aparam ce am obținut. Trebuie apărăm ceea e sfânt în Romania. Țara merge înainte dacă instituțiile acestea sunt respectate. Mergem pe drumul nostru, tot împreunăLegea 223/2015, o lege bună pentru beneficiarii săi, trebuie sa fie din nou aplicată în forma sa inițială”.

Biroul de presă