Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a declarat, la Realitatea PLUS, ca moartea Reginei Elisabeta a II-a este o pierdere imensa, subliniind ca aceasta fost un exemplu pentru intreaga lume.
“Regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii a reprezentat, inca de la o varsta frageda, un pilon de seriozitate, de incredere si de implicare fara precedent. A fost un punct de sprijin important pentru poporul britanic si un exemplu pentru intreaga lume. Este o pierdere imensa pentru Marea Britanie, pentru statele din Commonwealth, pentru ca, sa nu uitam, Regina Elisabeta era seful statului in unele dintre acestea. Este o mare pierdere si pentru familia regala din Romania, care se inrudeste cu familia regala din Marea Britanie. A avut una dintre cele mai lungi domnii din istoria omenirii. Regina Elisabeta este un exemplu de implicare, de munca fara precedent, un adevarat exemplu pentru intreaga umanitate”, a declarat fostul vicepremier la Realitatea PLUS.
Referitor la mesajul transmis familiei regale, de catre Vladimir Putin, dupa moartea reginei, Gabriel Oprea a spus:
“Cred ca este un mesaj firesc, protocolar. Regina Elisabeta s-a bucurat de apreciere si de respect in intreaga lume”.

Despre misiunea fiului reginei Elisabeta, regele Charles, care va domni după moartea sa, fostul ministru de interne apreciază că „moștenirea este imensă”.
„Regina Elisabeta a reprezentat un punct de echilibru mai ales dupa război, A discutat cu zeci de premieri britanici, cu zeci de președinți, șefi de stat. Mostenirea pe care o lasa este imensa. Cred că Regele Charles al III-lea va face față foarte bine sarcinilor pe care le are, a avut un exemplu deosebit prin mama sa. Cred că în continuare națiunea britanică va găsi același echilibru și același sprijin in Familia Regală”, a declarat presedintele UMPMV.

El a subliniat ca Prințul Charles este un mare prieten al României.
“Avem in rege un mare prieten, care a promovat imaginea României cum poate nu a facut-o nimeni. Poate mulți dintre romanii aflati la nivel înalt, cei care puteau sa o faca, nu au făcut ce a facut pentru imaginea României actualul Rege Charles.
Axa București-Washington-Londra există în continuare, și după moartea Reginei Elisabeta a II-a. România face parte din NATO. Paradoxal, această criză la granița, acest război ce se desfășoară, a întărit Flancul de Est. A arătat locul și rolul României în strategia de securitate europeană. România are peste 1.200 de km la granița de est. Întotdeauna Armata Română, România și-a făcut datoria în NATO și este un exemplu”, a concluzionat Gabriel Oprea, în exclusivitate, la Realitatea PLUS

Gabriel Oprea la Realitatea Plus video