Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că numele candidatului PNL la funcţia de prim-ministru va fi anunţat miercuri seară, după ce, în cursul zilei, vor fi discutate în partid propunerile de candidatură.

“Va fi o discuţie în jurul prânzului, pe propuneri. Decizia va fi anunţată seara, în jurul orelor 19-20. Sunt patru propuneri. Nu există avantaj în faţa celorlaţi. Singurul avantaj îl are preşedintele Iohannis, pentru că el are ultimul cuvânt. Noi facem propunerile iar domnia sa va alege nominalizarea, pentru că trebuie (noul premier) să fie într-un parteneriat cu preşedintele şi cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu URSPLUS şi UDMR (…) Nu pot să vă spun nume. Pe dl. Ciucă vi l-am spus pentru că este premier în exerciţiu”, a spus europarlamentarul liberal, când a fost întrebat dacă Florin Cîţu este printre propunerile de premier.

Europarlamentarul PNL a mai estimat că, în cadrul viitoarei coaliţii cu USRPLUS şi UDMR, liberalii vor deţine 10-11 posturi de ministru din 18.

Rareş Bogdan: Ministerele importante sunt Apărarea, Externele, Justiţia, Finanţele, Fondurile Europene, Transporturile, Economia, Agricultura, Cultura, Educaţia şi Sănătatea.

Sursa: Antena 3