După o pauză de doi ani, Ministerul Afacerilor Interne reia tradiția și organizează cea de-a XII-a ediție a evenimentului Ziua Porților Deschise pentru Copii, luni, 30 mai a.c., între orele 08.30 – 13.30.

Copiii care vor să participe la eveniment și adulții care îi însoțesc vor avea ocazia să viziteze clădirea Ministerului, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar și celebrul balcon.

Pe tot itinerariul de vizitare, dar și în parcarea ministerului, vor fi amenajate standuri expoziționale ale Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație și ale altor structuri MAI, unde vor fi prezentate materiale, echipamente, dar și autospeciale folosite în activitatea zilnică. Printre acestea se vor afla un elicopter, laboratorul criminalistic, motociclete SMURD, mașini de pompieri, autospeciale dotate cu sisteme de supraveghere a frontierei.

La standurile de prezentare vor fi expuse, de asemenea, uniforme și documente de epocă, drapele de luptă, specimene ale unor documente de călătorie şi de identitate, înscrisuri referitoare la istoria Ministerului Afacerilor Interne și Cartea de onoare.

În plus, la eveniment vor fi prezenți câini și cai care acordă sprijin efectivelor MAI în îndeplinirea misiunilor.

Copiii care vor veni la sediul MAI pe 30 mai a.c. vor avea ocazia să vadă demonstrații de dresaj canin, exerciții de gimnastică și scrimă, demonstrații de acordare a primului-ajutor medical. De asemenea, vor avea ocazia să folosească o armă cu laser – replică a unei arme de tir și să participe la simulări ale unor situații de urgență în propria locuință pentru a învăța cum trebuie să reacționeze în astfel de cazuri.

Totodată, cei mici se vor putea bucura de mini-spectacole de dans și muzică oferite de mai multe trupe de copii.