Volodimir Zelenski a spus că nimeni în lume nu se poate simți în siguranță atâta timp cât Rusia are atât de multe facilități nucleare. În mesajul de la miezul nopții, liderul de la Kiev a amintit despre dezastrul de la Cernobîl din urmă cu 36 de ani. El se declară de asemenea recunoscător României pentru sprijinul acordat până acum.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: “Cred că după tot ce a făcut armata rusă în zona Cernobîl, dar și la centrala nucleară de la Zaporojie, nimeni nu se poate simți în siguranță știind câte facilități nucleare, arme nucleare și tehnologii de acest fel deține Rusia. Dacă Rusia a uitat ce este Cernobîl, înseamnă că este nevoie de controlul global asupra facilităților și tehnologiei nucleare ale Rusiei.  Prim-ministrul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulțumit pentru sprijinul defensiv și politic. Am discutat nu numai despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre și munca comună pentru protejarea libertății în Europa, cât și despre cooperarea la nivelul Uniunii Europene.

Cu România împărțim o viziune comună atât asupra perspectivelor, cât și asupra amenințărilor la adresa unității europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să lucrăm împreună și mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”.