„Clienții străini manifestă un interes ridicat față de versiunea de export a Su-57 din Rusia. Un model complet al avionului de luptă Su-57E va face o demonstrație  la spectacolul aerospațial Aero India 2021, care va avea loc în orașul indian Bengaluru în 3-5 februarie ”, a declarat pentru TASS directorul Rostec pentru cooperare internațională și politică regională, Viktor Kladov.

“Dacă vorbim despre Su-57E, această aeronavă trezește un interes ridicat în multe țări, deoarece prezintă proprietăți de luptă și caracteristici de zbor unice. Vedem că este nevoie de avioane de generația următoare și există atât o nișă de piață, cât și cereri pentru livrarea acestui avion “, a spus Kladov.

Su-57 a fost dezvoltat de compania Sukhoi (parte a UAC) și este produs la uzina de aviație Komsomolsk-on-Amur (KnAAZ).

,,Acest supersonic a fost conceput pentru a distruge toate tipurile de ținte aeriene în bătălii la distanță lungă și la distanță  scurtă, pentru a anihila țintele terestre și pentru a depăși sistemele de apărare aeriană”, susține producătorul.

 

Primul Su-57 de serie a fost planificat să fie predat Ministerului Apărării din Rusia la sfârșitul anului 2019, dar avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de test în ajunul livrării.

Se așteaptă ca armata rusă să primească 76 de avioane de luptă Su-57 până în 2028.

Sursa text și foto: defenseworld.net