Ministrul apararii nationale, Vasile Dîncu, s-a intalnit cu reprezentanții Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) care își desfășoară activitatea la Sibiu.

Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE)  face parte din structura de forțe a NATO și are misiunea de a contribui la descurajarea oricăror intenții ostile la adresa NATO și de a asigura comanda și controlul operațiilor terestre ale NATO la nivel corp în orice situație, la criză sau război.

“Constituirea acestui corp multinațional având România ca națiune – cadru arată angajamentul țării noastre față de NATO și reprezintă dovada coeziunii aliaților și a importanței regiunii Mării Negre în acțiunile de întărire a Flancului Estic al Alianței. Am remarcat, pe parcursul vizitei, progresul în domeniile pregătire, interoperabilitate, dezvoltarea capacităților și infrastructură de la înființarea structurii – în anul 2020 – și până în prezent. România dedică resurse și expertiză adecvate pentru a crea condițiile ca HQ MNC-SE să atingă nivelul operațional complet în anul 2024. Deosebită de importantă, în tot acest proces, este cooperarea cu Statele Unite ale Americii, dar și cea dintre instituțiile militare și civile, toate acestea permițând dezvoltarea acestei structuri.

Am transmis aprecieri pentru toți militarii români și aliați, dar și pentru personalul civil care activează aici, pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru consolidarea eforturilor de apărare colectivă ale NATO la care România este parte”, a scris Vasile Dîncu pe Facebook.

Sursa foto: Vasile Dîncu/Facebook