Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Valeriu Stoica, a declarat la Digi 24 că premierul Nicolae Ciucă poate fi o propunere a liberalilor pentru funcția de președinte în 2024, dar a subliniat că actualul lider PNL „mai trebuie să exerseze” problema comunicării.
“Este o variantă posibilă. Sunt mai multe probleme de rezolvat pentru ca această variantă posibilă să devină probabilă şi după aceea chiar să devină varianta reală. Prima problemă este cea legată de comunicare. Cred că domnul Nicolae Ciucă a început să înveţe lecţia comunicării, dar pentru a o stăpâni în aşa fel încât să fie un candidat prezidenţial cu şanse reale, mai trebuie să exerseze. A doua problemă importantă este legată de performanţa la guvernare până anul viitor, când se face rocada. A treia problemă e legată de ce se va întâmpla între PNL şi PSD după această rocadă. Dar, în acest moment, nu aş putea să spun că văd un alt candidat mai credibil din partea PNL pentru poziţia aceasta, pentru concursul prezidenţial, în afară de prim-ministrul actual”, a declarat Valeriu Stoica, fost presedinte PNL, între 2001 și 2002.
”Totul depinde de cota electorală pe care o să o aibă Nicolae Ciucă în 2023-2024. Toate partidele aleargă după personalităţi cu cotă electorală. Dacă domnul Ciucă la sfârşitul lui 2023 şi în 20024 va reuşi să aibă o încredere 30% să spunem atunci va fi un candidat valabil indiferent de ce ar spune domnul Iohannis. Marea problemă pentru partide este să găsească acei candidaţi care înainte de alegerile prezidenţiale cu şase luni, cu şapte luni, cu opt luni, să aibă această cotă de încredere”, a mai afirmat Valeriu Stoica.
Stoica mai spune că Nicolae Ciucă este „o soluţie mult mai bună” decât Florin Cîţu.