Săptămâna viitoare, vor fi vaccinate circa 20.000 de persoane pe zi, iar autorităţile speră ca până în luna iunie să primească serul anti-COVID cel puţin trei milioane de români.

Potrivit medicului militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, studiile arată că nouă persoane vaccinate din 10 nu vor dezvolta boala, “ceea ce e un lucru excepţional, mai ales la categoriile vulnerabile, care pot să dezvolte forme severe”.

Întrebat despre numărul de vaccinări, în jur de 2.000 pe zi, şi de poziţia României în raport cu alte ţări în clasamentul campaniilor de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat că trebuie accentuat procesul vaccinării.

“Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a spus medicul.

Până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.242 de persoane.