Grupul de Comunicare Strategică anunță că următoarea tranșă de vaccinuri anti-COVID va întârzia. Potrivit informațiilor anterioare, o tranșă de 150.000 de doze trebuia să ajungă în țară luni, 28 decembrie. În noile condițiile, vaccinul ajunge marți și miercuri, însă nu se mai precizează câte doze.

Valeriu Gheorghiţă: Dozele de vaccin vor sosi cu întârziere de 24 de ore

Invitat la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul vaccinării COVID în România, a explicat că întârzierea se datorează unei probleme apărute la fabrica Pfizer din Belgia.

„Am fost înștiințat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care țin de fabrica din Belgia, o problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie și, respectiv 30 decembrie. (…) În opt țări europene există această întârziere. O parte din parte din țări au primit astăzi (duminică – n.r.), o altă parte vor primi mâine și poimâine. De asemenea, în România (…) pe 29, în România vor ajunge tranșele pentru București, pentru Timișoara și Cluj, și pe 30 decembrie ajung tranșeele alocate pentru Iași, Brașov, Constanța și Craiova”, a spus medicul coordonator.