Gabriel Oprea, președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României,  s-a întâlnit sâmbată, 14 mai, la sediul partidului, cu președinții organizațiilor județene.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe situația economică și politică a Romaniei, un subiect important fiind războiul dus de Rusia în Ucraina și efectele sale în plan regional și internațional.

UNPR apreciază că, în această perioadă de mari frământări, guvernul, condus de un militar, premierul Nicolae Ciucă, trebuie să cântărească bine deciziile care privesc politica externa și să acționeze cu prudență, în direcția asigurării securității naționale.

Totodată, este necesar ca Executivul să vină în sprijinul populației cu măsuri consistente, pentru a se depăși cu bine dificultățile aduse de războiul de la granițele țării.

Considerăm că actuala coaliție de guvernare este oportună și necesară în acest context și are capacitatea și instrumentele să gestioneze această criză generalizată. De aceea, Uniunea Naținală pentru Progresul României sprijină coaliția de guvernare.