În cadrul programului „Egalitatea de şanse”, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a înmânat personal decretul prin care cinci luptători ai Legiunii Franceze, printre care şi un român, devin cetăţeni francezi. Cu această ocazie, Macron a luat masa cu ei şi a urmărit antrenamentele, potrivit adevărul.ro.

„Franţa te invită să devii parte a istoriei sale”, a spus preşedintele Emmanuel Macron cu ocazia ceremoniei solemne de înmânare a decretului lor de naturalizare, vineri, la Saint-Gaudéric (Aude) către cinci legionari, pentru a evidenţia această formă excepţională de integrare oferită angajaţilor străini ai acestei unităţi de elită.  „Sunt fericit că am redescoperit principiile şi metodele care permit Legiunii să integreze cu o eficienţă de neegalat o astfel de diversitate de bărbaţi şi culturi”, a declarat preşedintele cu ocazia predării documentelor către un polonez, un brazilian, un român , un nepalez şi un algerian.

http://

 

Există două modalităţi prin care un legionar străin poate deveni francez. „Cea mai cunoscută, dar din fericire nu reprezintă o modalitate foarte des întâlnită, este cea a „sângelui vărsat”, când un soldat a fost rănit în luptă”, a spus consilierul. S-a întâmplat doar de aproximativ 20 de ori din 1999 şi până azi. A doua modalitate, după trei până la cinci ani de serviciu, legionarii pot aplica pentru a deveni francezi.

Foto: Președinția Franceză/ Facebook