Un polițist român aflat în misiune în Republica Centraficană a reușit să le aducă zâmbetul pe buze unor copii din satul învecinat cu unitatea  în care se află dislocat.
Iată povestea:
,,Au ales un loc al lor, la marginea satului unde locuiesc. Acolo, îl așteaptă în fiecare zi pe noul lor prieten, un polițist din România. Prima dată, l-au privit reticent. În ochii copiilor se putea vedea un amestec de teamă și curiozitate. Apoi, ușor, ușor, între cei mici și Mihai s-a legat o prietenie frumoasă.
Lucrul acesta se petrece de la începutul misiunii pe care polițistul român o execută în Republica Centrafricană, un stat divizat de facțiuni rebele și în care forțele de ordine primesc sprijin internațional pentru a menține controlul asupra situației.
Chiar dacă misiunea este una dificilă, pericolul fiind prezent în fiecare zi, Mihai își găsește mereu timp pentru a fi alături de noii lui prieteni.
Desigur, de fiecare dată când se întâlnesc, nu uită să le aducă ciocolată sau gumă de mestecat. Iar copiii îl primesc cu bucurie, pentru că știu că “Miai” le va povesti ceva nou”.
Polițist de 20 de ani, Mihai este la a doua misiune internațională.
Sursa text și foto: MAI