Un bărbat de 28 de ani a fost reţinut de poliţişti, duminică, după ce a ameninţat şi a tras cu un pistol de tip Airsoft, la o sală de evenimente din Cluj-Napoca.
”La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 4,15, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie care a avut loc între mai multe persoane, la o sală de evenimente din municipiu, unde un bărbat ar fi ameninţat şi utilizat o armă neletală şi nesupusă autorizării, de tip Airsoft. La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au identificat persoana în cauză, faţă de aceasta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. În urma incidentului nu au fost persoane rănite. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în timpul evenimentului privat, în curtea exterioară a spaţiului respectiv, ar fi fost un conflict spontan între participanţi, iar un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comuna Floreşti ar fi ameninţat celelalte persoane cu un pistol tip Airsoft, iar apoi ar fi tras două focuri”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.
Suspectul ar fi părăsit locul cu un autoturism, alături de alte două persoane, dar a fost identificat la scurt timp de poliţişti.
”Faţă de persoana în cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propuneri legale. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi ameninţare, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Totodată, în cadrul verificărilor demarate, s-a stabilit că la incident ar fi participat încă un bărbat, fiind continuate activităţile investigative, în vederea depistării şi luării măsurilor legale şi faţă de acesta”, se mai arată în comunicatul IPJ.