Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, prin vocea președintelui Gabriel Oprea, salută achiziția autoturismelor marca BMW de către Poliția Română. În opinia UMPMV, transparența de care a dat dovadă și de această dată Poliția Română, venind cu precizari clare despre achiziția flotei de mașini, asigură un plus de valoare instituției.
Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei, a vorbit, luni, într-o conferință de presă, despre achiziția de BMW-uri pe care o face instituția.
“Încă de la început doresc să subliniez faptul că, la nivelul Poliției Române, sunt în derulare mai multe proiecte care au drept scop îmbunătățirea capacității de intervenție, factor esențial în oferirea unui serviciu polițienesc calitativ cetățenilor.
Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceștia, trebuie să fim într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate.
Tocmai de aceea, fac precizarea că, în ultimii ani s-au achiziționat mai multe capabilității logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităților specifice polițienești.
Aceiași reprezentanți care acum ne critică că nu achiziționăm auto autohtone, ci cumpărăm auto străine. În fapt, orice autovehicul am fi achiziționat, anumiți reprezentanți sindicali ar fi adus aceleași critici.
Cu regret vă informăm că aceiași reprezentanți sindicali, înainte de a aduce acuzații nefondate în spațiul public, nu au solicitat instituției noastre detalii despre achiziție, preferând doar să speculeze în spațiul public cu privire la această procedură derulată conform legii. Oare membrii respectivului sindicat au fost întrebați cu privire la utilitatea acestei achiziții înainte de a lansa speculații nefondate în public?
Este regretabil că anumiți sindicaliști prin lansarea în spațiul public a unor acuzații nefondate, încearcă și chiar au reușit, într-o oarecare măsură, să ducă Poliția Română într-o zonă de neîncredere publică, ceea ce este inacceptabil.
În acest context, le reamintesc că au depus un jurământ de credință față de țară și cetățenii României.
Încă o dată vreau să vă asigur de buna credință a noastră, de faptul că procedurile de achiziție publică respectă principiile oportunității, legalității și transparenței, și oricând ne punem la dispoziția instituțiilor abilitate, pentru verificarea a ceea ce afirmăm astăzi”, a mai spus șeful Poliției Române.

Foto: captura video