Cel puţin 103 persoane au decedat, din care 13 militari americani, în urma atacurilor teroriste din Kabul.

Preşedintele Joe Biden a condamnat atacurile şi a avertizat cu represalii. Generalul Frank McKenzie, comandantul Comandamentului Central, a declarat că operaţiunile de evacuare vor continua, în condiţiile în care aproximativ 5.000 de afgani aşteaptă în continuare la porţile aeroportului.

Până acum, au fost evacuaţi peste 100.000 de persoane de pe Aeroportul Internaţional Hamid Karzai, în una dintre cele mai mari operaţiuni de acest gen din istorie, a mai declarat McKenzie.

Atacurile sinucigaşe au fost revendicate de ISIS-Khorasan, filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic, a transmis agenţia Amaq, aparţinând organizaţiei teroriste sunnite.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces “Abbey” al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Exploziile au fost urmate de focuri de armă trase în mulţime.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.