Puține mistere din epoca Trump sunt la fel de interesante ca discuțiile pe care le-au purtat fostul președinte american și Vladimir Putin în zecile de apeluri și întâlniri neplanificate avute în ultimii patru ani. Până acum, toate acestea au fost ținute ascunse de Donald Trump.

Acum, noul președinte al Statelor Unite Joe Biden are acces la apelurile telefonice dintre cei doi, care pot clarifica în cele din urmă dacă Trump a dezvăluit vreodată informații secrete diplomaților ruși sau dacă a încheiat vreun acord cu liderul de la Kremlin despre care noua administrație nu știe, scrie Politico.

Odată ajuns la Casa Albă, Joe Biden poate vedea de unul singur ce subiecte au dezbătut cei doi lideri de-a lungul mandatului lui Trump, fără să aibă nevoie de aprobare din partea fostei administrații.

„Este o prioritate de securitate națională să aflăm ce i-a spus Trump lui Putin în cei patru ani de mandat. Unele lucruri, de exemplu ceea ce s-a discutat în cadrul discuțiilor față în față ar putea să nu fie niciodată cunoscute pe deplin. Dar aș fi foarte surprins dacă noua echipă de securitate națională nu ar încerca să acceseze înregistrările apelurilor”, a declarat un fost oficial al securității naționale.

Detalii AICI

Foto: Donald Trump/ Facebook