Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II au depistat treizeci de cetăţeni din Bangladesh, Turcia şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Română.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri şi produse din vată minerală pentru societăţi din Germania şi Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Turcia.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui  automarfar condus de un cetăţean bulgar, care era încărcat cu hârtie pentru o societate din Elveţia. În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan.

Ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, pe raza localităţii de frontieră Peregu Mare, judeţul Arad, treisprezece persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Poliția de Frontieră