Detașamentul Elementului Național de Sprijin, generat de Brigada 122 Logistică ”Muntenia”, va asigura, în următoarele șase luni,  sprijinul logistic de linia a III-a pentru celelalte structuri românești dislocate în teatrul de operații Afganistan.
Comandantul noului detașament, locotenent-colonel Bogdan David, a preluat misiunea de la locotenent-colonelul Nicolae Nicoară.
La eveniment au participat comandantul Grupului de Sprijin Zonal și locțiitor al comandantului Bazei Aeriene Bagram, colonelul Jacobs Travis, șeful echipei de legătură al Comandamentului Forțelor Întrunite, colonelul Ștefan Cîmpean, colonelul Tiberiu Ionescu și colonelul Gheorgiță Vîntu, din partea Comandamentului Forțelor Întrunite. Au mai fost prezenți comandantul Detașamentului de Protecție a Forței ”Guardian Martens”, locotenent-colonelul Adrian Grosu, locotenent-colonelul Laura Lixandru din partea Comandamentului Logistic Întrunit și parteneri NATO.
În cadrul ceremonialului, o parte din militarii structurii care și-au încheiat misiunea, au fost recompensați de partenerul american cu ”Army Commendation Medal” și ”Army Achievement Medal”, distincții acordate pentru merite deosebite, obținute pe timpul desfășurării activității în teatrul de operații din Afganistan.
Sursă text/foto: lt. Cătălina Munteanu, cpt. Andrei Vicol.