Deși demersurile pentru schimbarea președintelui PNL Florin Cîțu sunt încă la început, liderii din partid deja i-au găsit înlocuitor. Favorit să preia șefia PNL este chiar premierul Nicolae Ciucă. Cel mai probabil, însă, acest lucru se va întâmpla doar după un congres extraordinar, plănuit la sfârșitul săptămânii viitoare.

Potrivit unor surse din PNL, există două scenarii în momentul de față. În varianta simplă, în care Florin Cîțu demisioneaza de la președinția partidului, un congres va fi organizat rapid pentru alegerea unui nou președinte.

Dacă acesta nu va ceda, conducerea birourilor executive județene vor forța, peste capul președintelui, un congres extraordinar pentru revocarea acestuia. Până când va fi ales un președinte cu atribuții pline, ar putea fi numit un președinte interimar, iar primii la rând sunt prim-vicepreședinții.

Zeci de lideri PNL vor înlăturarea lui Cîțu și a lui Dan Vîlceanu. Dacă aceștia nu vor accepta să conducă partidul prin rotație, surse din partid susțin că cele mai mari șanse pentru interimat le are Lucian Bode, prim-vicepreședinte și ministru de Interne.