Reprezentativa de rugby a României a reușit o victorie importantă, duminică seară, cu scorul de 30-22 (17-3), în fața selecţionatei Uruguayului, într-un meci test disputat la Montevideo. In urma acestui rezultat, Romania a urcat 3 locuri, de pe 19 pe 16.
Raportul eseurilor a fost 3-3. Pentru noi au punctat și Alexandru Bucur, Gabriel Rupanu și Cristi Boboc.

Stejarii, care mai dispută un meci cu sud-americanii și duminica viitoare, tot la Montevideo, au jucat cu un om mai puțin pe teren încă din prima repriză. Tudor Butnariu a primit un cartonaș roșu în minutul 14, după o fază în care s-a folosit TMO, dar decizia a fost una exagerată.
Jucătorii români au evoluat cu eșarfe negre pe braț în semn de protest pentru faptul că Ministerul Sportului va deposeda Federația Română de Rugby de arena Arcul de Triumf.

Stejarii au câștigat și Trofeul Banco Santander, pus în premieră în joc în întâlnirile dintre cele două echipe.
Naţionalele de rugby din România şi Uruguay s-au întâlnit până acum de 11 ori. Din cele 11 meciuri test anterioare, România a câştigat noua, unul s-a încheiat la egalitate, iar o victorie a revenit Uruguayului.
Cel mai recent meci de rugby, până la cel de duminică seara de la Montevideo, între România şi Uruguay s-a disputat in noiembrie 2021, la Verona, în Italia, şi a fost câştigat de Stejari, cu 29-14.

Foto: FRR