Un număr neprecizat de bombardierele B-2 Spirit ale Forțelor Aeriene SUA au aterizat, săptămâna aceasta, în Lajes Field, Portugalia, pentru a se alătura bombardierelor B-1 Lancer, a declarat un înalt oficial al US Air Force, potrivit DefenseNews.com.

Comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa și Africa, generalul Jeff Harrigian, spune că prezența noilor bombardire în Europa intenționează să demonstreze forța de apărare a alianței NATO, făcând adversarii să se gândească de două ori la un potențial atac.

Bombardierele vor „îndeplini sarcini esențiale pentru misiune pe parcursul mai multor … ieșiri viitoare”, au precizat, într-un comunicat, Forțele Aeriene ale SUA,  fără să intre în detalii privind sarcinile.

Mai mult, nu este clar cât timp bombardierele B-2, care pot transporta arme nucleare și convenționale, vor rămâne în străinătate.

” Bombardierele B-2 au capacitatea de a pătrunde în cele mai sofisticate apărări ale inamicului și de a amenința țintele cele mai puternic apărate, evitând în același timp detectarea, urmărirea și angajarea adversarului”, au mai precizat Forțele Aeriene ale SUA..

Foto: US Air Force