Administrația Biden a anunţat că se consultă cu aliaţii din NATO cu privire la consolidarea prezenței militare rusești în apropierea graniței cu Ucraina, la escaladarea tensiunilor regionale și încălcarea acordului de încetare a focului din iulie anul trecut.

,,Statele Unite sunt din ce în ce mai îngrijorate cu privire la escaladarea agresiunilor în estul Ucrainei, inclusiv cu privire la mişcările de trupe la graniţa cu Ucraina”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în conferința sa de presă.

,,Rusia are acum la granița cu Ucraina mai multe trupe decât oricând după 2014, iar numai în această săptămână au fost uciși cinci soldații ucraineni. Toate acestea sunt semne profund îngrijorătoare.

Președintele Biden a vorbit săptămâna trecută cu președintele Zelenski. Pe lângă faptul că îi reasigurăm pe oficialii ucraineni de sprijinul Statelor Unite, discutăm cu aliații din NATO despre tensiunile regionale în escaladare. Examinăm în continuare acțiunile Rusiei. Vor fi săptămâni și nu luni de zile până când vor exista consecințe, așa cum a spus președintele Biden”, a adăugat Jen Psaki.