Dinamo a sărbătorit miercuri 74 de ani de existență. Au fost premiați toți cei care au scris istoria clubului, iar momentul culminant a fost predarea dosarului stadionului de către Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, către Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Așadar Dinamo va avea un stadion nou. 

O zi onorată de nume mari din istoria clubului, de la toate secțiile, de la Leon Rotman, la Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Mircea Lucescu, Marius Niculae sau Ionel Danciulescu și Ancuța Bodnar, cea mai nouă campioană olimpică dată de clubul din Ștefan cel Mare.

Cei mai vechi sportivi, dar și cei încă în activitate, cum e și cazul lui David Popovici, ultimul venit în club, au fost premiați și aplaudați în fața tribunei oficiale a stadionului Dinamo unde au luat loc și juniori de la toate disciplinele.

Fiica lui Ivan Patzaichin, Ivona, a fost prima invitată pe scenă. A primit o plachetă aniversară după care a donat două premii și un costum al fostului mare campion dinamovist pentru muzeul CS Dinamo. Cu lacrimi în ochi, Ivona a rostit câteva cuvinte și le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru aplauze.

Ministrul Lucian Bode a predat toată documentația stadionului către Ministerul Dezvoltării pentru construirea noii arene.
“Sper să avem și echipă în 2024, una de cupe europene. Am aflat însă că Dinamo va avea sigur un antrenor de cupe europene, pe Mircea Lucescu. Cum a zis și dânsul, acest club plin de nume ce-au adus respect țării, merită un stadion nou. Clubul Dinamo e un simbol, azi scriem istorie pentru clubul Dinamo. Construim o arenă multifuncțională pentru Dinamo. Stadionul va fi preluat de CNI curând”.

Aniversarea s-a încheiat cu o partidă între numele mari din istoria lui Dinamo și meciul de handbal dintre Dinamo și Steaua.

Sursa foto: captura video