Armata România și-a încheiat misiunea în Afganistan, iar soțiile militarilor căzuți în teatrele de operații au ținut să transmită un mesaj de suflet fostului ministru al apărării naționale, Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, relatează b1tv.ro

Încheierea misiunii a fost marcată printr-o ceremonie organizată miercuri în Piața Arcul de Triumf în Capitală, unde au fost rostite numele și onorurile post-mortem pentru cei 27 de militari români care au murit în Afganistan, s-a păstrat un moment de reculegere şi s-a depus o coroană de flori, iar formaţii de aeronave au survolat monumentul.

Coroane de flori au fost depuse si la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României din Parcul Tineretului, monument care a fost ridicat în anul 2011, din contribuția personală a generalului Gabriel Oprea și a primarului Piedone, și donat către MApN.

„Fetele”, așa cum le numesc toți cei care le cunosc pe cele 19 văduve de eroi, au transmis joi recunoștința lor pentru faptul că, în mandatul gl. Oprea în fruntea MApN, ele au fost angajate în structurile instituției, pentru modificările de legislație inițiate în favoarea militarilor, precum și pentru sprijinul financiar oferit de acesta celor 21 de urmași ai eroilor, lunar, pe toată perioada mandatului, din fonduri proprii, se arată în comunicatul UMPMV.

În mesaj, potrivit UMPMV, „Fetele” îl numesc pe general „tatăl lor” și îi transmit că este mereu în gândurile lor. Fostul ministru Gabriel Oprea s-a arătat deosebit de onorat și impresionat de mesajul primit de la văduvele eroilor, pe care le-a asigurat că le va fi întotdeauna alături, atât lor, cât și copiilor lor.