Un șofer a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a fost urmărit în trafic de aceștia. La un moment dat, bărbatul a dat cu spatele și a avariat autospeciala de Poliție, iar oamenii legii au tras focuri de avertisment pentru a-l opri, întrucât reprezenta un pericol în trafic. Un echipaj de la Secția 23 Poliție i-a făcut semn unui șofer să oprească, pe o stradă din sectorul 3, însă el și-a continuat drumul, așa că a fost urmărit de polițiști, a anunțat duminică Poliția Capitalei.
„În timpul intervenţiei, la un moment dat, conducătorul autovehiculului a efectuat manevra de dat cu spatele şi a lovit autospeciala de poliţie, după care şi-a continuat deplasarea. De asemenea, au fost solicitate, în sprijin, mai multe echipaje de poliţie. Bărbatul a continuat să conducă în viteză pe drumurile publice, fără a avea o conduită preventivă, punându-i în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic, astfel că în cadrul urmăririi, după executarea somaţiilor legale, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând focuri de armă. În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime”, a precizat Poliția Capitalei. Mașina a fost oprită de polițiști în cele din urmă, iar șoferul a fost imobilizat și dus la secție pentru verificări. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, context în care a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge.
Polițiștii de la Secția 23 continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, respectiv sub aspectul infracțiunii de distrugere.

Foto: Poliția Română