Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reținut pentru câteva ore un diplomat ucrianean la  Sankt-Petersburg pentru obținerea de informații clasificate, a declarat sâmbătă biroul de presă al FSB pentru TASS.

“La 16 aprilie, Serviciul Federal de Securitate a reținut diplomatul ucrainean – consul al consulatului general al Ucrainei la Sankt Petersburg, Alexander Sosonyuk, în flagrant, la primirea datelor clasificate din bazele de date ale agențiilor de securitate”, a declarat biroul de presă al FSB.

„Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic și are un caracter clar ostil față de Federația Rusă”, a mai spus sursa citată.

Sursa menționată a mai precizat că Rusia va aplica măsuri diplomatului ucrainean reținut în conformitate cu dreptul internațional.

Conform dreptului internațional, diplomații se bucură de imunitate diplomatică în țările în care lucrează, dar pot fi privați de dreptul de a rămâne în statul gazdă, dacă încalcă legea sau comit acțiuni ostile.