Sergiu Mihalcea, mesaj inedit pentru politicienii europeni:
,, Invit pe cea mai înaltă personalitate europeană, să vadă realitatea crudă, a depopulării României! Cine a dorit ca țăranul român să dispară și să fie bătaia de joc a glumelor de la televiziune? De ce satele trebuie să dispară? Am revenit în zona unde am copilărit pentru acest discurs. Sute de oameni, precum mii de oameni, din alte părți ale României, formează împreună, milioanele de români plecați în străinătate! De ce? Când avem o țară care poate hrăni, ea însăși, alte multe țări, cu agricultura pe care o poate avea?
Acesta este un mesaj pentru toți oamenii care doresc să muncească în țara aceasta, acasă! Toți cei care doresc o viață, aici. De aceea, mă adresez celui mai înalt for, în limba franceză, din respect pentru diplomație. România nu a avut mereu politicieni slab pregătiți, fără caracter, corupți sau care urlă populist, dragi prieteni!
Dacă vrem să muncim în țara noastră și să avem o viață aici, haideți să facem echipă, pentru un drum lung! Doar așa ne cunoaștem, știm cine suntem cu adevărat, cine ne reprezintă! Într-o lume care luptă pentru ecologie,cine a hotărât ca țăranul român, care poate hrăni SĂNĂTOS propria familie, propria țară; și mai ales, alte mari țări (dintr-o agricultură cum nu o pot avea mulți) să ajungă muncitor nerespectat în toată Europa?

,,A produce” înseamnă ,,a avea putere”. De ce s-a făcut totul să nu producem? Mesajul meu este total pro-european, însă ferm în apărarea principiului democrației, care se bazează, de când s-a născut ea, doar pe spiritul de opoziție și gândire critică. Un om obiectiv se ridică pentru a critica, tocmai pentru că dorește să apere viziunea europeană!”, scrie Sergiu Mihalcea pe Facebook.