Șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu, va avea miercuri, 24 martie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întâlnire cu omologul din Regatul Spaniei, amiralul Teodoro Esteban López Calderón.

În cadrul discuțiilor, cei doi șefi de state majore vor face o evaluare a stadiului relațiilor bilaterale de cooperare militară și a potențialului de dezvoltare a acesteia, în contextul parteneriatului strategic dintre România și Spania, și vor discuta despre participarea la exerciții, consolidarea structurilor multinaționale de comandă-control aliate și despre analiza misiunilor executate în teatre de operații, în context NATO sau UE.

Programul vizitei delegației spaniole include întâlniri cu oficiali din Ministerul Apărării Naționale și cu membri ai echipelor de comandă ale Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale, precum și ale Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est și Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Amiralul Teodoro Esteban López Calderón va vizita Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța și va inspecta fregata spaniolă ,,Cristóbal Colón”, care participă la exercițiul SEA SHIELD 21 al Forțelor Navale Române.

Agenda oficială va include joi, 25 martie, începând cu ora 16.00, o întâlnire cu militarii detașamentului spaniol dislocați în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

Sursa: MApN

Foto: Defensa.com