Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti cu funcţii de execuţie sunt cercetaţi, în urma anchetei Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică a IGPR care a fost dispusă după incidentul petrecut la o înmormântare, unde cinci oameni ai legii au fost agresaţi de participanţi.
“Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 12 iulie, în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, o echipă mixtă din cadrul IGPR şi IGJR a evaluat modul de pregătire, organizare şi conducere a misiunii. În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitivului instituit la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte”, se aratã într-o informare a IGPR.
Şeful Poliţiei Române, chestor principal Benone-Marian Matei, a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cu funcţii de execuţie, precizează sursa citată.
”De asemenea, în cauză a fost dispusă declanşarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale şi folosirea armamentului din dotare. În subsidiar, au fost constituite două dosare penale, întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfăşoară cercetări”, explică IGPR.
În urma verificărilor efectuate la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Dâmboviţa, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unităţii, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informaţional şi intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoaşterii în dinamică a situaţiei operative şi a anticipării şi prevenirii unor astfel de situaţii pe viitor.