Liderii agențiilor de spionaj americane au avertizat miercuri cu privire la “amenințarea de neegalat” din partea Chinei, citând agresiunea regională a Beijingului, capacitățile cibernetice și influența economică.

Declaraţiile au fost făcute în timpul unei audieri publice numite “Amenințări mondiale” din Congres, prima după mai mult de doi ani.

“China este din ce în ce mai mult un concurent apropiat care provoacă Statele Unite în mai multe domenii, simultan cu presiunile menite să revizuiască normele globale în moduri care favorizează sistemul autoritar chinez”, a declarat directorul Serviciului Naţional de Informații, dna Avril Haines, în faţa Comitetul pentru Informații al Senatului. China dispune, de asemenea, de capabilități cibernetice substanțiale care, dacă sunt implementate, pot provoca cel puţin perturbări temporare localizate la infrastructura critică din interiorul Statelor Unite”, a spus dna Haines.

Declarația de deschidere a dnei Haines a descris, de asemenea, eforturile rusești de a submina influența SUA, contribuția Iranului la instabilitatea din Orientul Mijlociu, terorismul global și potențialele eforturi nord-coreene de a “diviza” Washingtonul și aliații săi ca fiind amenințări semnificative.

Detalii AICI