Fregata ,,Amiral Gorshkov”, care face parte din  divizia de rachete a Flotei de Nord, a fost trimisă în misiune în Marea Barents, unde vor fi testate rachetele hipersonice Tsirkon, a informat biroul de presă al Flotei de Nord, informează Tass.

După exercițiile de luptă din Marea Barents, fregata se va întoarce la baza navală de reședință, Severomorsk, a mai menționat sursa citată.

Fregata ,,Amiral Gorshkov” este printre cele mai avansate nave de război ale Flotei de Nord. A fost construită la șantierul naval Severnaya din Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei și a devenit operațională în iulie 2018.

Navele de război din clasa ,,Project 22350” deplasează 4.500 de tone și pot dezvolta o viteză de până la 29 de noduri.  Nava este echipată cu lansatoare de rachete Oniks și Kalibr, precum și cu sisteme de rachete sol-aer Poliment-Redut.

Fregatele ,,Project 22350” sunt nave de luptă multifuncționale capabile să lupte eficient cu navele inamice de suprafață și cu submarinele, dar și cu avioanele.

Foto: military.ru