Rusia își prezintă noile blindate K-16 și K -17 Boomerang la  expoziția aerospațială ,,Aero India -2021”, care se desfășoară în perioada 3-5 februarie, la Baza aeriană Bengaluru.

Vehiculul de luptă Boomerang 8 × 8 VPK 7829 a fost dezvoltat de compania rusă VPK în două configurații: Vehicul de luptă blindat K17 de 25 de tone și amfibiu de 22 de tone, intitulat  K-16.

Destinat să înlocuiască vehiculele de luptă precum BTR80, Boomerang reprezintă o nouă abordare în toate aspectele. Dispune de un șasiu nou, o gardă la sol mai mare, o armură nouă și un nou armament.

Boomerang are o autonomie de lucru de 800 km. Este alimentat de un nou motor diesel de 750 CP, controlat digital, dezvoltat de uzina de motoare Yaroslavl. Este cuplat la o transmisie automată. Are o viteză rutieră de 100 km / h și 50 km / h offroad. În timpul funcționării amfibii, Boomerang poate înainta cu o viteză de 10 km / h.

Spre deosebire de ușile de acces laterale utilizate pe BTR 80, Boomerang folosește o rampă de acces spate, similară APC-urilor rusești de tip vest și BMP, iar în partea de sus sunt disponibile și trape de acces.

Ambele versiuni( K -16 și K -17) utilizează protecție pasivă care cuprinde o combinație de oțel și armură compozită din ceramică.

Detectoarele laser și descărcătoarele instantanee de fum multi-spectrale oferă o formă de protecție activă, permițând vehiculului să manevreze sub capacul de fum pentru a evita lovirea.

Mai multe camere video sunt montate în jurul vehiculului oferind o viziune de 360 ​​de grade pentru echipajul de trei persoane.

Sursa text și foto: defenseworld.com