Se pare că Rusia are probleme serioase în producerea avionului de generaţie a cincea, Su-57, şi-i va lua mai mult timp până va livra prima escadrilă forţelor aeriene.

După ce anul trecut un singur aparat a intrat în dotarea armatei, anul acesta numărul aeronavelor care ar trebui livrate se va reduce la jumătate, de la patru la două, conform ria.ru.

Contractul pentru 76 de aeronave Su-57 pentru forţele aeriene ruse a fost semnat în anul 2018, la expoziţia de armament Army-2018, necesare echipării a trei regimente de aviaţie, fiecare cu câte două escadrile.

Primele aeronave vin dotate cu un motor mai puţin performant, conform unui anunţ mai vechi al Agenţiei Tass. abia din anul 2022 aeronavele Su-57 vor primi un nou set de motoare, ceea ce înseamnă că primele aparate vor trebui modernizate ulterior.

În acest domeniu, al avioanelor din generaţia a cincea, Rusia nu se poate compara cu Statele Unite, care are câteva sute de F-22, dar şi peste 500 de F-35. Şi China are considerabil mai multe aeronave J-20 de generaţia a cincea, având operaţionale patru escadrile (peste 60 de aparate).

Foto: Profimedia