Românii reținuți pe aeroportul din Cancun au fost eliberați de autoritățile mexicane în această dimineață, informează Antena3.

„Astăzi am fost eliberați, după o decizie a unei Instanțe locale (din ce am înțeles de la românii stabiliți in Cancun), dar și la presiunile și negocierile duse de autoritățile române prin MAE și cu sprijinul domnului consul Ionuț Vâlcu. Însă cel mai mare impact in acesta situație “ciudată”, ați fost voi și pentru asta va mulțumesc din suflet, atât eu cât și sutele de români care au trecut prin aceasta experiență traumatizantă” a scris Gabriel Hoț, unul dintre românii ținuți captivi pe aeroportul din Cancun, Mexic.

Mesajul său a fost transmis în urmă cu patru ore. El se afla pe aeroport din 2 februarie.

Peste o sută de turiști români au rămas blocați încă din 30 ianuarie pe aeroporturile din Mexic, după ce autoritățile le-ar fi luat actele și telefoanele și nu le-au permis intrarea în această țară.

Jumătate dintre românii reținuți sub pază pe aeroportul din Cancun au fost repatriați în cursul zilei de ieri. Ceilalți au așteptat intervenția autorităților. Ministrul român de Externe a luat legătura cu omologul mexican și a trimis la fața locului doi consuli.