Piloții acrobați români au obținut performanțe istorice la Campionatul Mondial de Acrobatie Aeriană WAAC 2023, desfășurat în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie, în Las Vegas, SUA. Echipa României e vicecampioană mondială și un pilot a luat medalia de bronz la individual.

„Campionatul Mondial de Acrobatie, clasa Advanced, a reprezentat o provocare mare pentru echipa Romaniei pentru ca a trebuit sa demontam doua avioane, sa le montam in SUA, sa le testam, sa ne antrenam. Competitia a fost foarte intensa pentru ca orice miscare a avioanelor noastre care se rotesc cu 420 de grade pe secunda inseamna puncte in plus sau in minus, cei 8 arbitrii internationali fiind cu ochii pe concurenti in cadrul programului de evolutie. Rezultatele vor face parte din istoria aviatiei noastre si vor fi inspiratie pentru viitor, Dan Stefanescu este locul 3 mondial, echipa Romaniei este vicecampioana mondiala”, a declarat președintele Federației Aeronautice Române, George Rotaru.

„Intreaga echipa, care inseamna si toti colegii din Aeroclubul României si Federatia Aeronautica Romana care au muncit la acest proiect, multumeste tuturor celor care ne sustin si se bucura de realizarile noastre pentru ca promovam prin ceea ce facem traditia aripilor romanesti. Se pare ca proiectul pe care l-am demarat in 2009 de a readuce acrobatia de performanta la viata a dat rezultate si tocmai am obtinut a 7-a medalie de team manager, adica am adus echipa noastra de 7 ori pe podiumul international”, a mai spus Rotaru.