România a obținut doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spre comparație, la Los Angeles, în 1984, sportivii români câștigaseră 53 de medalii.

România, doar 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La această ediție a jocurilor olimpice, România a obținut patru medalii: una de aur la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), una de argint la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), încă una de argint la dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) și încă una de argint la patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Românii au mai obţinut un merituos loc 4 (David Popovici la 200 m liber) și trei locuri 5 (echipa feminină de tenis de masă, perechea de dublu mixt la tenis de masă – Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs – şi echipajul de canoe dublu masculin pe 1.000 m, Cătălin Chirilă/Victor Mihalachi).

Echipa României a fost formată din 101 de sportivi, care au concurat la 17 discipline.

Cel mai bun rezultat al României la jocurile olimpice a fost înregistrat în 1984, la Los Angeles. Atunci, sportivii noștri au câștigat 53 de medalii. Mai mult, România a fost a doua țară din competiție, după numărul de medalii: 20 de de aur, 16 de argint și 17 de bronz. Totuși, performanța a fost atinsă în contextul în care mai multe țări din blocul comunist, inclusiv URSS, Germania de Est și Cuba, au boicotat competiția.

Foto: Hepta