Regele Mihai a început propria sa ofensivă pentru Praga. Astfel, familia regală a organizat pe 19 martie 2002 un -happening- la Casa Presei Libere, unde Maiestatea Sa a dezvăaluit strategia pe care o va urma pentru a suține integrarea Romaniei in NATO.

În periplul său prin -avanposturile presei – adică sediile redacțiilor din Casa Presei Libere, Regele Mihai, însotit de Principele Radu de Hohenzollern-Veringen și de Principesa Margareta, a ajuns și la Trustul -Curentul-Monitorul.

Maiestatea Să a fost rezervat, evitând comentariile, spre deosebire de Principele Radu și Principesa Margaretă, care, încântați de posterele secției ,,Politic”, unde apărea și un Audi decapotabil, ultimul tip, au mărturisit că ,,aceasta este mașină la care visam și noi”.

După momentul autografelor, familia regală a fost invitată în redacția ,,Monitorului de București”, al cărui fan s-a declarat Principele de Hohenzollern. Oaspeții au remarcat amuzați preocupările ziariștilor sportivi ai acestui cotidian, privind urmărirea pe Internet a pregătirilor pentru meciul dintre Galatasaray și FC Barcelona.

Regele i-a urat redactorului-șef ,,să facă un ziar și mai bun”, după care a fost invitat în Departamentul tehnoredactare al cotidianului ,,Curentul”. Aici, Maiestatea Să a fost uimit să vadă transferate în rețeaua de monitoare toate fotografiile al căror protagonist fusese cu numai un sfert de oră înainte. Principesa Margaretă a recunoscut din prima programul Quark folosit de tehnoredactori, dovedind că este familiarizată cu subiectul.

Vizita s-a încheiat cu răsfoirea ediției interbelice a  cotidianului Curentul, aflată, în original, la sediul redacției.

Foto: Arhivă personală Dan Vasile Mihale

Sursa: Curentul