Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de  trafic de droguri de risc.

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului bănuit. Din cercetări a reieșit că bănuitul ar fi înfiinţat și întreținut, în două hale, situate în București, o cultură indoor de cannabis, în scopul recoltării și comercializării ulterioare, către consumatori. La data de 14 iunie 2023, bărbatul bănuit a fost prins, în flagrant delict, în timp ce se afla în incinta halei.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate 61 de kilograme de cannabis și 131 de plante de cannabis, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (instalație electrică cu lămpi neon de mare capacitate, legate în sistem, cu transformatoarele aferente).

Totodată, au fost ridicate filtre de aer de mare capacitate, prevăzute cu ventilator, ventilatoare de perete și cu picior, 5 aparate de aer condiționat portabile, două dezumidificatoare portabile, un panou electric, cabluri electrice, o pompă de stropit și o pompă de apă, cu sistem de irigare aflat în funcțiune, conectat la sistemul de alimentare cu apă.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului bănuit, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Sursa: IGPR