“În semn de supremă recunoștință pentru cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale Romaniei si ale umanității, în anul 2010 am inaugurat Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României.Monumentul aflat în Parcul Tineretului a fost realizat prin contribuția personală a mea și a primarului Cristian Popescu Piedone și donat Ministerului Apărării Naționale.

Prin ridicarea acestui monument, am dorit să aducem un omagiu veșnic, de suflet, militarilor care și-au sacrificat viața departe de granițele țării, dar și pe teritoriu național, onorând, cu demnitate, jurământul față de Patrie.

Datorăm un profund respect veteranilor, soldaților români și străini care au luptat cu toată ființa lor pentru ca generațiile care le-au urmat să trăiască într-o lume demnă și liberă.

În memoria eroilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă si din respect si recunostinta fata de veterani, cu toții avem datoria să promovăm și să apărăm interesele de securitate ale Romaniei.”

Gabriel Oprea
Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”