Din cauza condițiilor epidemiologice, în acest an nu putem organiza “Ziua Porților Deschise”, așa cum Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a stabilit acum un an împreună cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.
Prin urmare, din această lună, în memoria eroilor și martirilor care au determinat fuga dictatorului din fostul sediu al Comitetului Central, se organizează, zilnic, un ceremonial militar de schimbare a gărzilor sub balconul fostului Comitet Central. Astfel, se va păstra în amintire momentul când ,acum 31 de ani, a fost declanșată o schimbare de regim.
Totodată, acest eveniment va fi și un cadou oferit bucureștenilor și turiștilor în fiecare zi, indiferent de anotimp. De altfel, domnul ministru Ion Marcel Vela a discutat și cu Primarul General al capitalei, domnul Nicușor Dan, care a acceptat ca sediul MAI să fie introdus în Programul turistic “Bucharest city Tour”, cu acest moment deosebit, așa cum se întâmplă și în multe alte capitale din lume.
Începând cu această lună, Schimbarea Gărzii Militare la sediul Ministerului Afacerilor va fi un remember în fiecare zi la ora 12.00 pentru Revoluția din Decembrie 1989 și un nou punct de interes pentru toți cei care vor vizita Capitala României.
Video AICI